Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2007 21:59 - истина или лъжа, разбери за себе си сега... :)))
Автор: evelin Категория: Изкуство   
Прочетен: 23043 Коментари: 49 Гласове:
0

Последна промяна: 24.11.2007 22:20


~ ОТКРИЙ СЕ... И СЕ ЗАБАВЛЯВАЙ!  ~

***********************************************
***********************************
************************
***
*

image

ВОДОЛЕЙ

Водолеят сам си измислил това име, иначе бил просто поливач. Поливал лехите в градините, нощем миел улиците с маркуч. Нарекъл се “водолей”, защото искал всичко да звучи красиво. Не казвал “слънцето”, а “бляскавия господар на небето”, луната величаел като “бледолика нощна красавица”, а звездите – “искри от божествения огън”. Веднъж влязъл в хлебарницата и си поискал от “онова ухаещо чудо, което се получава от зрелия полски злак”. Хлебарят помислил, че му се подиграва, и го изгонил. Така водолеят си останал гладен, но и глада си нарекъл “неясен копнеж към недостижимото”.
ПОУКА: Красотата може би ще спаси света, но едва ли ще нахрани гладния.

 

image

  РИБИ

Рибите са толкова суеверни, че нищо не хапват, без да се посъветват със звездите. Една от тях видяла вкусно водорасло, от ония, дето приличат на къдраво зеле, но хороскопът й показвал неблагоприятен за водорасли ден. После открила апетитна попова лъжичка, но и нея оставила на мира – разположението на звездите й забранявало такива деликатеси. Внезапно забелязала червейче. Хороскопът сочел, че точно сега е моментът. Рибата нагълтала червейчето – и полетяла нагоре, закачена на кукичката на въдичаря. Защото въдичарят също се бил посъветвал със звездите и те му предрекли благоприятен за риболов ден.
ПОУКА: Не играй по гайдата на оня, който свири в съседното село!


image

ОВЕН

Овенът тичал по своя важна работа между релсите на железопътна линия. Изведнъж срещу него се задал влак. “У-у-у-у!” - изсвирил локомотивът. “Бе-е-е-е!” - отговорил му овенът и продължил напред. “Бух!” - чуло се накрая, когато машината и животното се сблъскали и отскочили от удара назад. Овенът се поотръскал и пак поел по своя път. Локомотивът, даже без да се отръсква, се понесъл срещу него. И пак - “бух”! И отново отхвръкнали назад. А на третия път… На третия път машинистът излязъл по-умен, дал заден ход, отбил в страничната линия и направил път на овена, който продължил да тича по своята важна работа.
ПОУКА: По-упорит от овена може да бъде само друг овен.

 

image

ТЕЛЕЦ

Телецът пораснал и станал голям бик. Един тореадор го поканил да си поиграят на корида - борба с бикове. Телецът с удоволствие се съгласил, защото обичал игрите и не знаел, че за биковете тази забава свършва лошо. Тореадорът размахал червен плащ. Телецът се разярил и го подгонил, но в един миг се спрял като закован. Какво ли не правил тореадорът - ръчкал го, плезел му се, наричал го готован и мързеланко, но бикът не помръдвал. Злополучният бикоборец се разплакал и си отишъл. Тогава телецът вдигнал копитото си, с което бил настъпил случайно попаднала на полето жълтица, прибрал я и така не само спасил живота си, но и забогатял.
ПОУКА: Не бягай от късмета си!

 

image

БЛИЗНАЦИ

Близнаците решили да пътешестват. “Да пресечем с кораб океана!” - предложил първият. “Чудесно - съгласил се втория - обаче ако излезе буря? По-добре да се изкатерим на най-високата планина.” “Прекрасна идея - възхитил се първият, - обаче може да паднем. Не, да идем на Северния полюс!” “Да, обаче не е ли прекалено студено? А защо да не обиколим Земята по екватора?” Първият намерил и тази мисъл за великолепна, но добавил: “Обаче…” Близнаците си приличали като две капки вода - и на двамата любимата им дума била “обаче”. Обаче, имeнно заради тази нищо и никаква думичка те си останали цял живот в своето затънтено градче.
ПОУКА: Трудно е да разделиш на две магарета слама, когато едното от тях си ти.

 

image

РАК

Ракът съзрял пред себе си водорасло. “О, колко съм гладен!” - възкликнало рачето и се втурнало… не, не към апетитната закуска, а точно в обратна посока. Колкото повече вървял ракът, толкова повече се отдалечавал от водораслото. Но тъй като Земята е кръгла, от един момент нататък започнал да го доближава. И така полека-лека, след цяла година ракът достигнал целта си. Водораслото било изсъхнало и не ставало за ядене. Ракът си останал гладен, но затова пък се прочул като първия пътешественик, обиколил света заднешком.
ПОУКА: Към славата няма преки пътища.

 

image

ЛЪВ

Лъвът бил толкова доволен от себе си! “О, колко съм храбър!” - казвал си той сутрин със събуждането си. “О, колко съм величествен!” - повтарял си през деня, докато се разхождал из пустинята. “О, колко държа на честта и достойнството си!” - мислел си той вечер преди заспиване. Цяла нощ сънувал как всички му се възхищават. Ала денем нямало кой да му се възхищава - пустинята била доста пустинна. Тогава лъвът отишъл в града и постъпил на длъжност експонат в зоологическата градина. “Колко е смел и величествен!” - цъкали с език хората, когато го гледали как се разхожда в клетката. Само че никой не казвал: “Колко държи на честта и достойнството си!”
ПОУКА: Публиката нищо не разбира.

 

image

ДЕВА

Девата не искала повече да бъде дева и решила да се омъжи. Кандидати имало достатъчно, но никой не й харесвал. Един бил прекалено висок, друг - много нисък, трети - страшно буен, четвърти - ужасно смачкан, петият изобщо за нищо не ставал. Най-сетне намерила някакъв нито висок, нито нисък, нито буен, нито кротък, с една дума - ставал. Започнала девата да си търси булчинска рокля. Рокли също имало достатъчно, но една била прекалено къса, друга - много дълга, трета - извънредно претенциозна, четвърта - съвсем семпла, а петата изобщо за нищо не ставала. И когато накрая си намерила рокля, нито такава, нито онакава, забелязала, че оня, когото си била избрала, вече за нищо не ставал, защото се бил превърнал в дядо. А тя самата… о, тя отдавна не надзъртала в огледалото.
ПОУКА: Претенциозният вкус рядко помага в живота.

 

image

ВЕЗНИ

Везните се накланяли ту наляво, ту надясно. Те били чувствителни везни и не искали да пренебрегнат никого. “Ах, казвали си те, - този отдясно има голяма тежест, не е лошо да бъдем любезни с него!” Само след миг обаче им идвало на ум, че и онзи отляво може някога да придобие тежест - и се покланяли натам. А как им се искало да се успокоят! Какво могат да мечтаят едни везни, освен да бъдат в равновесие! Един ден дълбоко се замислили над нерадостната си съдба. И когато престанали да мислят, изведнъж усетили, че не се накланят нито наляво, нито надясно - просто защото не забелязвали кой е до тях.
ПОУКА: Мисли за другите, но не забравяй и себе си!

 

image

СКОРПИОН

Скорпионът бил лош и затова никой не искал да си играе с него. Един ден от далечна страна дошъл някакъв бръмбар. Срещнал скорпионът и го попитал: “Искаш ли да си играем?” От учудване скорпионът забравил, че е лош и отговорил: “Искам!” Започнали да играят на различни игри – и на “Прескочи бръмбар”, и на “Не се сърди скорпионче” и на гоненица, и на криеница. Веднъж, когато бръмбарът се криел, една муха му пошушнала: “Защо играеш с този скорпион? Той има отровно жило!” Бръмбарът отговорил: “Глупости! Та той е толкова добър!” Скорпионът бил наблизо, чул думите на бръмбара и разбрал защо е бил лош. Защото никой не искал да си играе с него.
ПОУКА: Ако скорпионът забрави за жилото си, не му напомняй!

 

image

СТРЕЛЕЦ

Стрелецът отначало бил най-слабият стрелец, който може да си представи човек. Просто никога не улучвал – може би защото бил доста късоглед, а може и по други причини. “Откажи се от това занимание, то не е за теб!” – съветвали го всички приятели. “Вие ще ми кажете! – отвръщал им стрелецът, който още не бил никакъв стрелец. – Ще видите как ще стана шампион по стрелба!” И наистина станал. Защото се сетил най-напред да стреля с лъка, а след това да рисува кръговете около точката, в която се е забила стрелата. И така стрелите му били винаги в центъра на мишената.
ПОУКА: Който не може да постигне целта, приема за цел онова, което е постигнал.

 

image

КОЗИРОГ

Козирогът всъщност бил обикновен козел – но козел, който искал да се изкачи на най-високия връх, за да го наричат козирог. Започнал да изкатерва върховете. В началото – по-ниски, дето дори не били никакви върхове, а просто в хълмчета. После – по-високи. Докато стигнал до най-високия – оня, от който можел да види целия свят. И целия свят да го види, което за него било по-важно. Тогава извикал към света: “Ей, вижте ме! Аз съм най-великият козирог! Виждате ли ме?” Видял го един орел, който летял по-високо и от най-високия връх, спуснал се и го сграбчил с ноктите си.
ПОУКА: И най-високопоставеният трябва да помни, че може да има някой над него.

* КАРТИНИ - Josephine Wall



Тагове:   лъжа,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. biricik - :)))
24.11.2007 22:07
Otkrihme se i se zabavlqvame,blagodarim ti :))),ti v koq si :?
цитирай
2. evelin - тази...
24.11.2007 22:12
дето да не си й на прицел! :)))
цитирай
3. evelin - * тази...
24.11.2007 22:25
на която, (не дай Бог)... да станеш мишена! :)))
А сега!? Ако и този път не се сетиш ще ти стана "преводач" ... ;)

цитирай
4. evelin - злато!?
24.11.2007 22:38
ще ти бъда преводач... не ханъма! :))))))))
цитирай
5. biricik - :)))
24.11.2007 22:45
:))))))))))) sigurno pak me razbirate pogre6no,nai hubavo da si iztriq dumite :)))
цитирай
6. evelin - никога...
24.11.2007 22:49
не се отричай от думите си, biricik... независимо, дали някой те разбира погрешно! :)
пошегувах се, за да разбереш какво е да попаднеш под прицела на един СТРЕЛЕЦ... :)

цитирай
7. boris66 - boris66-eevelin
24.11.2007 23:01
Чудесен постинг!Такъв случай Стрелецът да не е постигал целта си- няма,да не я е прострелял . Аз наистина бях доста добър стрелец-и стрелях точно и разни генералски синчета, ги насмитах и на изпити и стрелби и прочее ,та дори ги отсрамвах по изпити и с това си навличах беди. Човекът кентавър- препуснал на някъде!Пегас и Кентавър!Ние май ще си допаднем с теб!Когато небето говори, Земята мълчи!Хора с много силни чувства!Силни характери!Суворов е Стрелец-човекът е прегазил Лъвът- Наполеон!Вярвам абсолютно в астрологията ,затова ми я изпращат от Америка!Стрелец -Стрелец е тандем!
цитирай
8. evelin - така е, страхотен тандем са...
24.11.2007 23:05
Мъжът, който цял живот е до мен е Стрелец... зная... :)

* Стрелецът винаги постига целта си, Борис... Защото никога не си поставя недостижими цели! :)
цитирай
9. postcardsavangard - Добро утро,
25.11.2007 07:52
Много пъстрота и ведрост.
А, аз съм зодия, която служи за обръщение: Ей, Теле!
И въпреки това не съм си взела поуката
Не бягай от късмета си!
Ще послушам съвета..:))
цитирай
10. furiika - evelin!
25.11.2007 08:53
Какво нещо е да си пътешественик! Нищо, че оставаш накрая гладен! :)))))))))))))))))))))))
Поздрави!
цитирай
11. evelin - ~ * ~
25.11.2007 13:06
Рече осмокрако Раче -
ех, че чуден свят!
Само аз напред все крача -
другите вървят назад! :)))
Пътешествие те чака,
скачай в него с 8 крака...
Няма връщане назад,
нищо че мори те глад!...

* Все напред, furiika... Само, както ти си знаеш! :)
цитирай
12. evelin - ~ * ~
25.11.2007 13:19
Много пъстрота и ведрост -
Рая за едно Теле... :)))
но захване ли се с хъс...
всичко то ще опасе!
Но за женския Телец
на райската поляна -
от вълшебния прашец...
нека да остане! :)))

* За късмет, postcardsavangard... :)
цитирай
13. wildroses - Забавен хороскоп :)))
25.11.2007 14:39
Отрих и се забавлявах :))
И картините са вълшебни!

Поздрави от едно Лъвче
цитирай
14. evelin - ~ * ~
25.11.2007 16:09
Докато е малко Лъвче,
на котенце прилича...
и досущ, като него -
мяу... пакости обича.
Ако неволно ти понечиш,
(порасне ли голямо)
на пътя му да се изпречиш,
ще викаш... "леле, мамо!"
Но види ли Стрелец-приятел,
душата му юнашка...
омеква като (мед)на тел,
подвива той опашка...
А за всеки свой предател,
в джоба носи бойна прашка...

* Бъди, wildroses... истински Лъв! ;)
цитирай
15. juliet - @---,--->----- За теб!
25.11.2007 18:59
Развесели ни,Ади... Посмяхме се всички! И отговорите ти са чудесни и забавни!
цитирай
16. valiordanov - За Девата какво ще кажеш поетесо...
25.11.2007 19:25
За Девата какво ще кажеш поетесо?
Не е запомняща се нейната следа.
Уверен съм - не ще е никак лесно
да разтълкуваш моята душа...
Не съм Борис, защото имам разум,
ханъма аз не искам да си ми...
Е хайде искам да разкажеш
за туй което всъщност съм - нали???

цитирай
17. valiordanov - тъпо е че коментарите ти си ги изб...
25.11.2007 19:25
тъпо е че коментарите ти си ги избираш...това не знаех....
цитирай
18. evelin - ~ * ~
25.11.2007 22:03
Мъжка Дева за това е,
да пленява и омае...
всяка дивна хубавица,
пък и нейната сестрица.
Всички в купом чакат ред,
но пороците безчет...
мира никак му не дават
и хормони подлудяват...
Замъгляват вперен взор,
там в далечния простор -
нещо му се превидява,
дет се страстно кълчи, шава...
харем палави девици
със таквиз огромни ци х2;)
Къркат сладък елексир
и подканят го на пир,
с билки редки и омайни
разбулват свои секси тайни...
Тъкмо е поточил лиги,
хоп!... съпружески вериги!
Хърка буля във кревата,
а той беж през вратата,
че хомота се не трае...
мъжка Дева... за това е...

* Гуш* ;))))))))))) Дон Жуане....
цитирай
19. анонимен - Adalbert
25.11.2007 22:18
sitiqt ne-vqrva na gladniq,,a i krasotata -ne palni torbata
цитирай
20. evelin - ~ * ~
25.11.2007 22:33
Затова пък мъдростите ти се леят, като на истински Водолей... :)))

* Познах ли, Адалберт!?...
цитирай
21. evelin - на val... /за коментар 17/
25.11.2007 22:40
Няма да навлизам в спор,
тук не е разграден двор!
На вратата щом почука,
всеки гост желан е тука!
С приказка ще го нагостя,
със здраве ще го проводя!
Наминавай пак от тука...
А сега... Сполай... И слука! :)
цитирай
22. samotenribar - privet
25.11.2007 23:08
privet,iskrice ot bojestveniq ogan, priemi hilqdite pozdravi ot edin polukrasiv poliva4 i edno gradinsko cvete ot .gradinata na du6ata :):):)
цитирай
23. evelin - ~ * ~
25.11.2007 23:37
Рибарю... всеки Водолей...
вода на някой ще подлей!
С жените лесно се спогаждат,
ако номера не им погаждат!
Гледат с присмех на света сеира,
режат с думи, сякаш със секира!
Но за приятели се хвърлят в бой,
радвам се, че си приятел мой!

* Холандско лале ли ми откъсна... Пак обра на баба си градината!? :)))
цитирай
24. evelin - ~ * ~
26.11.2007 00:18
Забавлявай се, juliet! Радваш ме! :)
цитирай
25. анонимен - ***
26.11.2007 05:34
Добри попадения, Ан! Мъдростта помага на добротворците!
цитирай
26. evelin - ~ * ~
26.11.2007 08:54
мъдростта може да се долови само от мъдрия... :)
цитирай
27. wildroses - Благодаря за стихчето,
26.11.2007 17:44
Евелин!

Шеговито-истинно е ;)

цитирай
28. evelin - Радвам се...
26.11.2007 17:51
че те усмихнах, Лъвче... Ето и една прегръдка! :)

* вълнуваме се и двете от музика, психология, поезия... ;)))
цитирай
29. biricik - :)))
26.11.2007 21:30
Kaji na valiordanov toi da ti izbere komentarite :)))),6tom mnogo znae :)))
цитирай
30. evelin - ~ * ~
26.11.2007 21:49
Триеш своите, а четеш чуждите коментари... Единствени!

* Не започвай отново битка с valiordanov ... обречен си! ;)))))))))
цитирай
31. biricik - :)
26.11.2007 22:01
tuka ne sam za bitka,ako vnimatelno 4ete6 dumite na valiordanov prav toi e po4nal
цитирай
32. evelin - ~ * ~
26.11.2007 22:14
Тогава зарови томахавката! ...

* По-умният винаги отстъпва! Ти или той... :)
цитирай
33. biricik - :)
26.11.2007 22:27
slu6am gospojo :))))
цитирай
34. evelin - ~ * ~
26.11.2007 22:45
Много послушен стана... :))))

* Машаллах, бей ефенди... /поправи ме, ако греша!/
цитирай
35. melsun - В красив картинен пост попаднах
26.11.2007 23:04
и зачетох се с интерес,
мойта зодия подхванах,
бия ви по упоритост днес!:)))
цитирай
36. evelin - ~ * ~
26.11.2007 23:19
Упоритост или върл инат, ;)
по това ще бъдеш разпознат!
Хвърляш се напред с рогата,
с риск да си строшиш главата!
Но точния Стрелец у мен,
харесва гордия Овен! :)))

* Така ли е, melsun!? Благодаря ти...
цитирай
37. melsun - :)
26.11.2007 23:33
У детето преобладаващ бе инатът,
но със зрелостта ставам с него аз добър приятел!
Без упорството в моя ден,щях да бъда вечно в плен!:)
цитирай
38. evelin - ~ * ~
27.11.2007 00:13
Веднъж пораснало Овнето,
забравя в себе си детето!
(Може би, добре е даже
времето ще си покаже)
Но рекат ли свят да преобръщат,
в Атлант(и) себе си превръщат! :)))

* Не попадай никога, дори и в собствения си плен... melsun! Хубаво е, че си тук...
цитирай
39. biricik - :)
27.11.2007 18:35
Kakvo da te popravqm,ti znae6 po dobre ot mene :))))
цитирай
40. anastasiia - До тук не
27.11.2007 21:13
срещнах аз Близнаци!:)
По-усмихнати и мислещи от всички знаци!!!
Поздрави за красивия и забавен пост!:)))
цитирай
41. evelin - ~ * ~
27.11.2007 23:00
Близнаците са рядка гледка,
и затова са сложна плетка!
Но сладък Близнак като теб,
на всеки носи той късмет...
С Анастасия никой не скучае,
животът пъстър ще познае!
Любопитко ти нетърпелив...
бъди ми весел, здрав, щастлив!

* Една голяма прегръдка за най-усмихнатото момиче... :)
цитирай
42. eddie - ***
29.11.2007 14:39
Хич ме няма в зодиите, но съм си имал работа със стрелец ;) Само не си избодохме очите :)
цитирай
43. evelin - ~ * ~
29.11.2007 15:05
Да ожалиш кроткия Телец,
попаднал на неподходящ Стрелец...
И защо ли стреля във лицето,
като целта му точно е... в сърцето!?

* Това значи само едно... Не си попаднал на "точния" Стрелец, eddie...
Прегръдка за утеха! :)))
цитирай
44. eddie - ***
29.11.2007 15:20
Глава от камък трябва,
ми ако ме подгоне с брадва :)

Чувствам се утешен.
цитирай
45. evelin - eddie...
29.11.2007 16:19
На Стрелецът брадва,
едва ли ще му трябва!
Пипа той по-леко ,
и стреля от далеко!
Ако съзре в тебе
плячката голяма,
Спасение!? Повярвай,
просто няма! :)))
цитирай
46. nezabravima - ***
29.11.2007 16:27
Хехехех* Страхотен пост и гледам, голям купон се е заформил тук!
Аз съм Девичка и като четях, започнах да се отчайвам... Бе не съм толкова притенциозна... Май...;):):):)

Поздравче!:)
цитирай
47. jesusbg - Вижте това
29.11.2007 16:49
http://jesusbg.blog.bg/viewpost.php?id=96192
цитирай
48. evelin - ~ * ~
29.11.2007 20:03
Ех, Девичка - Жена,
претенциозна си е тя!
Не бъркай Дева със девица,
в леглото - истинска тигрица!
Мъжете често подлудява,
на себе си... не изневерява!
Целта преследва си до край!
Мъже, дарете я с духовен Рай! :)))

* Прегръдка за една НЕЗАБРАВИМА ДЕВА! :)))
цитирай
49. eddie - ***
29.11.2007 21:23
А чу ли за телето, дето
ядосат ли го... общо взето-
нервно ритало с крачка,
после боцкало с рогца...
Но пък всеки знае,
че ядът му кратко трае :)
И тръгва кротко да пасе,
нали си е хайванчето теле :)

Поздравче отново от едно теле :)

п.п. Може да не искам спасение :)))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evelin
Категория: Изкуство
Прочетен: 2765631
Постинги: 439
Коментари: 5991
Гласове: 18498
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930